Samengevat

Goed en gekeurd handgereedschap is van groot belang. Niet alleen omdat dit beter is voor de gebruiker, maar ook omdat er enkele eisen aan handgereedschap zijn gesteld. Handgereedschap moet voldoen aan de NEN 3140­- ­en de VCA-eisen. Tijdens deze zeer praktijk­gerichte training leert u hoe u handgereedschap kunt keuren en ontdekt u wat daarbij allemaal komt kijken. Deze training is dan ook erg interessant als u in uw werk verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld de periodieke keuring van elektrisch handgereedschap.

€495,-
  • Al ruim 40 jaar ervaring
  • Locaties door heel Nederland
  • Praktijk is echt praktijk
  • Start binnenkort.

Over deze cursus

Uw resultaat

U weet, na het volgen van deze training, welke eisen er gesteld worden aan het keuren van handgereedschap. Daarnaast kunt u deze kennis toepassen in de praktijk.

Doelgroep

U bent of wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van periodieke keuringen van hand­gereedschap. U heeft bij voorkeur een elektrotechnische vooropleiding afgerond, zoals de ET-1.

Aanpak

Tijdens deze training gaat u zeer praktijkgericht aan de slag met de theorie. U leert hoe u hand­gereedschap kunt keuren aan de hand van de te volgen procedure. Zo weet u ­theoretisch wat u moet doen, maar het keuren is bovenal een vaardigheid. Daarom gaat u in deze training ook echt aan de slag met verschillende apparaten. Zo wordt u perfect voorbereid op het keuren van handgereedschap in uw eigen organisatie. Tijdens de bijeenkomst krijgt u hulp en uitleg van een ervaren docent die veel ­ervaring heeft met het keuren van handgereedschappen.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘Keuren van Handgereedschap’.

Programma

Tijdens deze boeiende praktijktraining komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Risico’s en gevaren
  • Klasse-indeling
  • Grenswaarden
  • Inspectie (visueel, welke frequentie, door wie)
  • Metingen
  • Registratie en administratie

 

Incompany

Al onze trainingen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt trainingen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.