Samengevat

Voldoet u aan de NEN 3140 en NEN 50110? Dan moeten de door u geplaatste installaties, machines en apparaten regelmatig worden gecontroleerd. Wilt u zelf deze inspecties uitvoeren? Dat is mogelijk, met deze training wordt u een NEN 3140 inspecteur. U leert een inspectieplan op te stellen, het inspecteren zelf en het rapporteren van de resultaten. Zo kunt u zelf periodieke inspecties uitvoeren van elektrotechnische installaties, machines en andere apparaten, geheel conform NEN 3140.

€1595,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Uw resultaat

Na deze training kunt u voorbereidingen treffen voor een inspectie, een inspectieplan opstellen, visuele inspecties uitvoeren en metingen verrichten. Daarnaast bent u in staat de resultaten vast te leggen en inspectierapporten te interpreteren.

Doelgroep

U bent elektrotechnicus en u wilt inspecties uitvoeren volgens NEN 3140. Deze training is ook zeer zinvol als u herstelwerkzaamheden uit moet voeren die voortkomen uit de inspectie.

Aanpak

Deze training bestaat uit een goede combinatie van theorie en praktijk. Tijdens de training leert u welke veiligheidsmaatregelen u dient te treffen en geeft u de technisch-theoretische onderbouwing om metingen uit te voeren en te interpreteren. U bekwaamt zich in visuele inspecties, het maken van een inspectieplan en het rapporteren van de inspectie.

Uw kennis past u direct toe door inspecties uit te voeren aan onze waarheidsgetrouwe schakel- en verdeelinrichtingen in ons speciaal voor dit doel ingericht practicum.

Voorkennis

U heeft een opleiding gevolgd op het gebied van elektrotechniek, aangevuld met enkele jaren werkervaring. Ook heeft u al enige ervaring met het werken volgens NEN 3140.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘NEN 3140 Inspecteur’.

Programma

In deze boeiende praktijktraining komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Nut, noodzaak (w.o. gevaar en risico’s) en wettelijk kader
 • Veiligheidsmaatregelen
 • Relevante onderdelen uit NEN 1010
 • Inspectieplan
 • Visuele inspecties
 • Uitvoeren metingen
 • Analyseren en rapporteren

 

Incompany

Al onze trainingen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt trainingen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.