Samengevat

Werkt u nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied? Dit betekent dat er kans is op elektrotechnische gevaren zoals ­elektrocutie, brand- en explosiegevaar. Vanuit arbowet- en -regelgeving worden eisen gesteld om zo veilig en gezond mogelijk te werken. De NEN 3140 beschrijft hoe. Certificering is belangrijk. Hiermee laat u zien dat u veilig werkt, procedures kent en risico’s kunt inschatten. Met deze training leert u om als een Voldoende Onderricht Persoon (VOP) volgens deze norm veilig te werken. Een herinstructie is ­verplicht, zodat uw kennis en vaardigheden actueel blijven. Deze training voorziet u ook in deze herinstructie. U kunt deze training klassikaal of via e-Learning volgen.

€199,-
 • Al ruim 40 jaar ervaring
 • Locaties door heel Nederland
 • Praktijk is echt praktijk
 • Start binnenkort.

Over deze cursus

Uw resultaat

Uw kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied is weer ­volledig up-to-date aan de NEN 3140 VOP.

Doelgroep

U bent een voldoende onderricht persoon (VOP) en u bent toe aan uw verplichte, periodieke ­herinstructie.

Aanpak

U ontwikkelt theoretische kennis die u in staat stelt elektrotechnisch veilig en gezond te ­werken. U koppelt die kennis direct aan uw dagelijkse praktijk met behulp van actuele ­casuïstiek.

U kunt deze training ook op afstand volgen op basis van e-Learning. Zo doorloopt u de training volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo. U kunt op ieder willekeurig moment starten.

Voorkennis

U heeft ruime ervaring met installatiewerkzaamheden.

Bewijs van deelname

Na afronding van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘NEN 3140 Voldoende Onderricht Persoon (VOP)’.

Varianten

Klassikaal:
De klassikale training duurt 1 dag. U krijgt les van een docent met ervaring in de praktijk. Op onze website staan de locaties en data van de trainingen.

Programma

In deze boeiende praktijktraining komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Spanningsloos maken van installatie
 • Montage van stekkers en contrastekkers
 • Vervangen van (tl-)lampen en starters
 • Vervangen van stopcontacten ­(wandcontactdozen) en lichtschakelaars
 • Af- en aankoppelen van elektromotoren
 • Aanbrengen en verwijderen van ­stoppen en mespatronen
 • Resetten van thermische pakketten

 

Incompany

Al onze trainingen kunnen we ook incompany binnen uw organisatie uitvoeren. Op een tijd en locatie die u het beste uitkomt.

Locaties door heel Nederland

NCOI Techniek & Veiligheid is in heel Nederland actief en biedt cursussen aan op 22 plaatsen.

E-learning

Veel programma’s van NCOI Techniek & Veiligheid bieden we ook aan in e-Learning. Zo kunt u het programma volgen waar en wanneer u maar wilt.

Over NCOI Techniek & Veiligheid

NCOI Techniek & Veiligheid is de grootste opleider van technisch werkend Nederland. Met een compleet aanbod aan opleidingen en cursussen binnen Techniek en Veiligheid. Dit aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen en cursussen over de volle breedte, waaronder VCA, ATEX, SOG en NEN-Normen. Daarnaast kunt u erkende MBO- en HBO-opleidingen volgen bij NCOI Techniek & Veiligheid. Allemaal gericht op de praktijk en gegeven door de beste docenten.